Wie zijn wij

De Academie Landbouw en Zorg biedt beroepsgeoriënteerde opleidingen, trainingen en cursussen aan speciaal voor zorgprofessionals. Ons aanbod komt tot stand op basis van advies van de Commissie Scholing die bestaat uit afgevaardigden van de verschillende regionale organisaties van de federatie Landbouw en Zorg. Zodoende kennen wij de (lokale) werksituatie en kunnen we ons opleidingsaanbod perfect afstemmen op jouw behoefte.

De Academie Landbouw en Zorg

Het opleidingsaanbod varieert van korte verdiepende trainingen tot geaccrediteerde cursussen bijvoorbeeld de Introductiecursus Zorgboeren of Oplossingsgericht werken. Je bepaalt zelf waar je interesse ligt, maar ook welke studiemethode het beste bij je past.

Wil je in alle vrijheid je eigen tempo bepalen, dan kun je deelnemen aan één van onze e-learningcursussen. Kies je liever voor een cursus in groepsverband om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen samen met anderen, schrijf je dan in voor een fysieke cursus.  Er is er altijd één bij jou in de buurt. Dankzij een nauwe samenwerking met collega zorgboeren in heel Nederland wordt ons scholingsprogramma gegeven op locaties in het hele land. Ook een mix van e-learning en een (fysiek) samenzijn is mogelijk, kies dan voor een van de gemengde cursussen.

Ons doel is om zonder winstoogmerk een compleet scholingsprogramma aan te bieden waaraan zowel leden, als niet-leden kunnen deelnemen. Voor niet-leden gelden andere tarieven.

Ontstaan van de academie

In oktober 2022 werd het startschot gegeven voor de Academie Landbouw en Zorg. De academie komt voort vanuit de Federatie Landbouw en Zorg en is onderdeel van het project 'de Kracht van de zorglandbouw' dat ondersteund wordt door ZonMw, waar bevordering van kennis en vaardigheden (in het kader van 'van controleren naar leren') een belangrijke rol speelt. Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg heeft ook bijgedragen met een subsidie uit een particulier fonds.

Eén van onze doelstellingen is: 'de ontwikkeling van kennis en vaardigheden van zorgboeren, hun personeel en vrijwilligers ondersteunen door te zorgen dat er in alle regio's van Nederland een goed en volledig scholingsaanbod beschikbaar is.' 

Om deze doelstelling te kunnen realiseren is er tijdens de ontwikkeling van de academie een scholingscommissie opgericht waarin zorgboeren uit het hele land mee hebben gedacht over de inhoud en vormgeving hiervan; immers het is van essentieel belang dat de academie wordt gedragen dóór en vóór zorgboeren.

De academie is vormgegeven in dit online platform, dat voor iedereen toegankelijk is. Hierop wordt het landelijke scholingsaanbod overzichtelijk in beeld gebracht en zijn opleidingen, trainingen en cursussen gemakkelijk door een ieder zelf te boeken.

Omdat de sector voortdurend in beweging is zullen wij zelf en waar nodig in samenwerking met de regionale organisaties en bestaande onderwijsaanbieders, steeds nieuwe opleidingen blijven ontwikkelen die afgestemd zijn op jullie vraag.

Waarom kiezen voor ons

  • Cursussen en trainingen die aansluiten bij jouw praktijksituatie
  • Locaties in heel Nederland
  • Leren in alle vrijheid en in je eigen tempo
  • Geaccrediteerde cursussen
  • Officieel certificaat
  • Ervaren docenten
  • Scherp geprijsd - geen winstoogmerk

Schrijf je nu in!

Willen jij en je team goed voorbereid zijn op de uitdagende vragen van vandaag en morgen, ga dan naar onze opleidingen en schrijf je direct in.

Wanneer je meer wilt weten, vraag het ons. Wij denken graag met je mee welke opleiding, training of cursus het meest geschikt is voor jou en/of je organisatie.

Het belangrijkste resultaat van elke opleiding is zelfkennis.
- E. van Feuchtersleben -