Lancering Academie

Terug naar home

Op de Dag van de zorglandbouw is het zover: dan wordt de nieuwe Academie van de zorglandbouw gelanceerd. Op het online platform zijn dan al ruim 10 opleidingen te vinden voor zorgboeren en hun medewerkers, geschikt voor diverse doelgroepen.
De eerste opleidingen zijn geaccrediteerd voor SKJ, later volgen ook opleidingen voor het Registerplein en V&V. Het niveau is MBO en HBO. Het gaat om e-learning, gemengd leren en fysieke en online cursussen. Het aanbod zal in het geval van fysieke cursussen regionaal worden aangeboden, op maximaal een uur rijden afstand.
De opleidingen zijn in opdracht van de Federatie ontwikkeld of door de Federatie ingekocht. Alle opleidingen leggen een verbinding met de kernwaarden en zo met het kwaliteitskader.
Vanaf 7 oktober zullen er iedere maand nieuwe opleidingen bijkomen, neem dus regelmatig een kijkje op de website! Op de dag van 7 oktober krijgen alle bij de Federatie aangesloten zorgboeren een mail met een inloglink. Via de regio’s kunnen ook andere kleinschalige zorgaanbieders dan zorgboeren zich aanmelden.
Anouk Hafkamp heeft de totstandkoming vanuit de Federatie begeleid. “We zijn er trots op dat we deze professionaliseringsslag kunnen maken. Ik hoop dat veel bestaande én toekomstige zorgboeren en hun medewerkers er gebruik van zullen maken. Het versterkt de kracht van de zorglandbouw van binnenuit.”